3 Şubat 2020 Pazartesi

Cinsel İsteksizlik Nedir


Cinsel İsteksizlik Nedir


Cinsel isteksizlik, çiftlerden birinde ilişkiye girme isteğinin olmamasıdır. Bu kişiler hiçbir şekilde cinsel ihtiyacını karşılamaya gerek duymazlar çünkü hormonlar cinselliğe karşı bir isteksizlik hissetmektedir. Bu problem hem erkeklerde hem de bayanlarda görülebilir. Cinsel isteksizliğin kadınlar ve erkekler arasında farklı sebepleri vardır. Tabi ki tıp dünyasında sebebi ne olursa olsun cinsel isteksizliğine de tedavisi bulunmaktadır.

Erkeklerde cinsel isteksizlik genel olarak penis eğriliği olduğu zaman, hormonsal sebeplerden dolayı ya da strese bağlı olarak gerçekleşmektedir. Bayanlarda cinsel isteksizlik ise hamileliğe bağlı olarak, doğum yapmaya bağlı olarak, östrojen hormonunun dalgalanma adına bağlı olarak ve günlük strese bağlı olarak farklılık gösterir. Diğer sebeplerin jinekolog tarafından değerlendirilmesi ve uzman hekimin sorunun ana kaynağına göre tedavi uygulaması gerekir.

Cinsel İsteksizlik Tedavisi


Cinsel isteksizlik tedavisi kişinin var olan problemine göre farklılık gösterir. Bazı isteksizlikler ilaç ile tedavi edilirken bazı kişilere cerrahi müdahale uygulanır. Bu nedenle hastanın uzman hekim tarafından değerlendirilmesi şarttır. Fiyatlarda uygulanan tedaviye göre farklılık gösterir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder