28 Şubat 2020 Cuma

Vajinismus Çözümü


Vajinismus Çözümü


Vajinismus, bayanlarda görülen bir çeşit vajinal kasılmadır. Bu kasılmalar istemsiz bir şekilde gerçekleşir ve bazen bacaklar da vajinal kasılmadan etkilenerek kasılma yaşayabilir. Bazı kadınlarda yalnızca ilk ilişkiye girileceği zaman kasılma gerçekleşirken bazı kadınlarda her ilişkiye girileceği zaman kasılma yaşanır. Ancak her ne şekilde olursa olsun bu kasılma istemsiz bir şekilde gerçekleşir ve tedavisi vardır.
Vajinismus psikolojik bir rahatsızlık olduğu için en etkili çözüm terapi görmektir. Vajinismus terapilerinde hastaya öncelikle rahatlatıcı hikâyeler anlatılır ve uzman terapistler eşliğinde bu problemin önüne geçilir. Vajinismus terapileri etki etmezse eğer ilaç tedavisine başlatılır. İlaç tedavileri ile hasta kendini daha iyi hissetmektedir. Fakat vajinismus tedavi seçenekleri arasında cerrahi operasyon yer almamaktadır.

Vajinismus Tedavi Ücretleri


Vajinismus tedavi ücretleri uygulanacak olan tedavi şekline göre değişmektedir. Bunun için ilk önce uzman bir jinekolog tarafından muayene olmak ve sonrasında tedavi şeklini belirlemek gerekir. Ancak unutmamak gerekir ki tedavi şeklinin yanında hastane kalitesi, doktorun tecrübesi de fiyat konusunda etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder